Ercan Ertan

Ercan Ertan

Haberi Koklayan Adam

Papaz her zaman pilav yemez

19 Ocak 2020 - 15:48

Sarı lacivertli camianın her şeye rağmen mutlu olduğu bir maçı da geride bıraktık. Ancak galibiyetin taktiksel hataları geride bırakmasına müsaade etmeyeceğim. Sonuçta galibiyetle orantılı bir yorumcu asla olmadım. Peki Ersun Yanal nerelerde hata yaptı? Biraz bunlardan bahsedeceğim, sonra doğru olanları da belirtip konuyu kapatacağım.

İLK 11'DE BÜYÜK YANLIŞLAR
Öncelikle Emre Belözoğlu'nun artık 40 yaşında olduğu gerçeğiyle yüzleşmek gerekiyor. Özellikle deplasmanda Emre'nin çok sırıttığını biliyoruz, bu yüzden kilit paslarını kullanmak istese de Ersun hocanın bunu 60. dakikadan sonra yapması gerekiyor, özellikle deplasmanda... Öte yandan Emre'nin kilit paslarını nasıl buldun derseniz bence yine yerinde paslar attı, ama Ersun Yanal'ın kanatlarda kullandığı Tolga ve Ozan yanlışından bahsetmemiz mümkün. Ofsayta kalan bu ikili Emre'nin paslarını zayi etmeyi başardı. Üstelik yedekte Ferdi, Deniz ve Garry Rodrigues varken buna hiç gerek yoktu. İkinci yarı bazı yanlışlardan dönen Ersun Yanal, Tolga-Garry değişikliği ile kanatları kontrole almayı başardı. Rodrigues'in boş kaleye kaçırdığını görmezden gelirsek Fenerbahçe'nin asıl oyununu gerçek kanatları oyuna girince oynadığını görürüz. Yani kısaca kanat konusunda da stoper konusunda da yalancı rollere gerek yok herkes mevkisinde güzel.

VEDAT GERÇEĞİ
Golü atan Kruse'nin kafa vuruşu gerçekten şaşırtıcı olsa da Altay'ın kurtardıklarıyla maçın kazanılmasında büyük rolü olduğunu söylemek gerek. Yan toplardaki zaaflarını da düzeltirse karşı karşıyadaki başarısını daha da öveceğimiz bir gerçek. Vedat Muriqi'nin de hiç umulmadık zamanlarda gelen gollerine birkaç söz söylemek istiyorum. Pozisyonlarla bunalan sarı lacivertliler maç 1-0 bitse de 3 puanı alsak derken sahneye çıkan Kosovalı yıldızın maçı 2-0'a getirmesi gecenin en özel anıydı. Golcü bir forvete hasret kalan sarı lacivertli camia Vedat gibi bir forvete sahip olduğu için şanslı olduğunu bilmek zorunda. Öte yandan kırmızı kartı da bilerek gördüğünü düşünmüyorum, ki gerçekten bilerek görmüş olsaydı formayı çıkarır kartını görürdü. İşi son dakikaya bırakmak Vedat zekasında bir futbolcuya yakışmaz çünkü.

Ersun Yanal'ın yalancı mevki rüyasından uyanması şart. Jailson'dan stoper, Dirar'dan sol bek (Burada yönetime iş düşüyor) Ozan'dan sağ kanat olmaz. Umarım gelecek maçlarda bu yanlışa düşmez. Bu maçın kazandırdığı 3 puan hemen unutulmalı ve yanlış 11 tercihinden vazgeçilmelidir, çünkü papaz her zaman pilav yemez.

Reklam