Phasmophobia başlangıç rehberi, hayalet türleri ve özellikleri

Kinetic Games'in sevilen oyunu Phasmophobia'da en çok sorulan sorulardan biri de hayaletlerin özellikleri. Çokça birbirine karıştırılan hayalet türlerini birbirinden ayıran özellikler ne? İşte cevabı...

Phasmophobia başlangıç rehberi, hayalet türleri ve özellikleri
26 Şubat 2022 - 18:08
Reklam
Phasmophobia bilgisayar oyununda hayaletlerin özelliklerine ne kadar hakimsiniz? Hayalet stratejilerini sizin için derledik... (Phasmophobia.fandom.com'dan çeviri aracı aracılığıyla Türkçeleştirilmiştir)

MALZEMELERİMİZ

Phasmophobia’daki hayaletli binaları keşfederken, ne tür bir hayaletle uğraştığınızı anlamanıza yardımcı olacak kanıtlar toplamanız gerekecek. İhtiyacınız olan kanıtı nasıl alacağınız aşağıda görebilirsin:

Elektromanyetik Alan Seviyesi 5: EMF okuyucu tarafından manuel olarak ölçülmelidir.
Düşük Sıcaklık: Bir termometre ile ölçebilir veya soğuk hava ile karakterinizin nefes vermeye başladığını anlayabilirsiniz.
Hayalet Küreler: Sadece karavandaki gözetimde görülebilirler.
Hayalet Yazı Defteri: Yalnızca aktif bir hayaletin yakınında tutuluyorsa veya yakınında bulunuyorsa çalışır.
Ruh Telsizi: Ona soru sormak için hayaletin yanında olmalısın.
Parmak İzleri: Onlar UV ışığı tarafından yakalanır ve hayaletin dokunduğu kapı, pencere ve ışık anahtarlarında bulunabilir.
D.O.T.S Projektörü: Hayaletin odasına kurarak silüet şeklinde görmeniz sağlar. Bazı hayaletler sadece kamerada tespit edilir.

BANSHEE

Bir Banshee'nin hedef oyuncusunu belirlemek hem onu ​​kesin olarak tanımlar hem de oyunculara, avla ilgili hedefleri çok daha kolay hale getirmek ve diğer oyuncuların avlar sırasında ceza almadan araştırmaya devam etmeleri gibi önemli bir avantaj sağlayabilir. Bunun uygulanabilmesi için hedef oyuncunun araştırma alanı içinde olması gerektiğini unutmayın. Oyuncuların bir Banshee'yi tanımlamasının bazı yolları vardır:
Banshee, avlanmaya çalışırken yalnızca hedef oyuncunun bireysel akıl düzeyini kontrol eder. Göreceli olarak yüksek bir takım ortalama akıl sağlığına rağmen hayalet çok sık avlanırsa, kamyonun içindeki akıl sağlığı monitöründe diğer oyuncuların akıl düzeylerini kontrol edin: akıl sağlığı en düşük olan büyük olasılıkla hedeftir.

İkinci yöntem sonuçsuz kalırsa veya Kabus zorluğunda oynarken, oyuncuların tütsü ve/veya kaçış yolları ile "yem" gibi davranmasını sağlamak hedefi kesin olarak tanımlayabilir. Yem oyuncuları, herkesin görebileceği bir yerde durmalı ve hayaleti aktif olarak çekmeye çalışmalıdır (mikrofona konuşarak veya aktif elektroniği tutarak); hayalet yemi görmezden gelirse, başka bir oyuncunun işlemi tekrar etmesini sağlayın ve ardından hedef bulunana kadar eleme işlemine devam edin.

Banshee’ler, avların dışında hedeflerine doğru gezinme eğilimindedir; Sık sık etkinlik bildiren ve hatta yanlarında ve hayalet odadan çok uzakta başlayan avlar bildiren bir oyuncu büyük olasılıkla hedeftir.

Hedef oyuncu ölürse veya bağlantısı kesilirse yeni bir hedef seçileceğini unutmayın. Bu aynı zamanda Kabus zorluğu için de geçerlidir: Banshee hedefini öldürmeyi başarırsa, hemen başka bir oyuncu seçecek ve avlanmaya devam edecektir.
Hayaletin bir Banshee olup olmadığını, tek başına oynuyorsa hedef yeteneği aracılığıyla belirlemek daha zordur, çünkü yeteneği yalnızca grup karşılaşmalarında ayırt edilebilir.

DEMON

Bir Demon'u özellikleri aracılığıyla tanımlamak için, oyuncular avlar arasındaki bekleme süresini belirleyebilir veya çok erken bir avın belirtilerine dikkat edebilir. Demon'un avlanmadaki göreceli saldırganlığı göz önüne alındığında, oyuncular hayalet odasına giden rotalarını ve herhangi bir nesne için ne getirmek istediklerini planlamalı ve bir yandan da hayalet avlanırsa saklanmayı mı yoksa onu lekelemeyi mi düşünmelidirler. Hayalet odaya yaklaşıldığında Sprint'in korunması gerekebilir.

Haç'ın artan etkili menzili ile, özellikle garajlar veya ev koridorları gibi biraz daha büyük odalarda avlanmaları önlemek daha kolay olacaktır, ancak daha büyük odalarda veya alanlarda bile zorluklarla karşılaşılabilir.

GORYO

Aktif bir D.O.T.S.'ye bakacak şekilde yerleştirilmiş bir Video Kameraya sahip olmak gerekir. Projektör veya hayalet odasının dışında bir oyuncu tarafından tutulur. Eğer D.O.T.S. kanıt kameranın ekranında görülebilir, ancak doğrudan görüşte görünmez, hayaletin bir Goryo olması muhtemeldir. Tersine, eğer D.O.T.S. video kamera yardımı olmadan görülürse veya D.O.T.S. oyuncular hayaletin odasındayken görülürse, Goryo güvenli bir şekilde ekarte edilebilir.

Gücünün sadece D.O.T.S. ile silüetini etkilediğini belirtmekte fayda var. projektör. Bir Goryo, sadece hayalet olayları veya avları sırasında ortaya çıktığı için göz ardı edilmemelidir.

EMF 5 ve Parmak İzleri normalde olası bir Goryo'yu gösterirken, ikisinin de Kabus zorluğunda olması, D.O.T.S. her zaman Goryo'nun iki kanıtından biri olmak. Yani kabus modunda Dots projektörü kesinlikle bir kanıt olarak verilir. Eğer dots yoksa goryoyu eleme ihtimalimiz daha yüksek olur.

HANTU

Hantu'nun dondurucu odalarda donma nefesi yayma yeteneği, tanımlamayı kolaylaştırır; oyuncular, Hantu'nun yakınındaki soğuk bir yere tütsü taşıyabilir, hayalet avlanırken bulaştırabilir ve oyuncunun yok saydığı birkaç saniyeyi herhangi bir dondurucu nefesi aramak için kullanabilir. Oyuncular ayrıca, Hantu'nun bir odayı dolaşması veya oda değiştirmesi durumunda bir odayı dondurması için geçen süreyi azaltmak için devre kesiciyi kapatmayı düşünebilir, ancak Hantu'nun soğuk havalarda artan hızı ve oyuncu akıl sağlığı tahliyesi de buna karar verirken dikkate alınmalıdır. .

Devre kesici açıkken ve oda sıcaklıkları en yüksek seviyedeyken, bir mutfak tezgahı gibi büyük bir mobilya parçasının etrafında bir av sırasında hayaleti dolaştırmak mümkün olabilir, ancak oyuncular hayaletin o odadaki varlığının yalnızca hayalet olacağını düşünmelidir. soğutun ve özellikle uzun avlar sırasında döngüyü giderek zorlaştırın.

Hantu, soğuk bir odadan sıcak bir odaya geçerken gerçek zamanlı olarak hızını kaybeder ve bunun tersi de geçerlidir; oyuncular bu davranışı tespit etme riskine girer ve potansiyel olarak Hantu'nun kanıt olmadan tanımlanmasına izin verir.

JİNN

Bir Jinn, hız yetenekleri kullanılarak tanımlanabilir. Sigorta kutusu açık olmalı ve bir oyuncu hayaletin avlanması için geniş veya uzun bir odada tütsü hazır olarak beklemelidir. Oyuncu, hayaletin odaya girmesinin beklendiği yerden uzakta, tüm yol boyunca görüş hattında durmalıdır. Hayalet göründüğünde, oyuncuyu kovalamak için anında hız kazanıp kazanmadığını gözlemleyin, ardından onu lekeleyin ve kaçın. Sigorta kutusu kapalıyken testi tekrarlayın. Hayalet şimdi oyuncuyu daha yavaş bir hızda kovalıyorsa, muhtemelen bir Jinn'dir. Revenant'ın bir oyuncu gördüğünde de hız kazanacağını unutmayın, ancak bu, bir oyuncuyu kovalamadığında ayak seslerini dinleyerek, yavaş mı yoksa normal bir hızda mı hareket ettiğini görmek için daha da ayırt edilebilir.

Konumun kesicisini kapatmak, Jinn'in yeteneklerini kullanmasını engeller. Ancak bu, haritanın elektrik ışıklarını devre dışı bırakacak ve böylece oyuncuların karanlıkta akıl sağlığının tükenmesine yol açacaktır. Oyuncuların, Jinn'in yeteneğini kullanmasını engellemenin, ortalama akıl sağlığının düşük olması nedeniyle daha sık avlanmaya değip değmeyeceğine karar vermesi gerekecek.

MARE

Mareler, özellikleriyle birkaç şekilde tanımlanabilir: bir oyuncu onları açtığı anda ışıkları kapatma yeteneği, ışık kıran hayalet olaylarını tercih etmesi ve karanlıktayken artan av akıl sağlığı eşiği. Işığı açan bir hayalet, onun Mare olma olasılığını doğrudan ortadan kaldırır. Öte yandan, herhangi bir hayalet tüm oyun boyunca asla ışık yakmamayı seçebilir, bu nedenle bu olumsuz, hayalet türünü doğrulamak için kullanılmamalıdır.

Oyuncular, hayaletin bulunduğu Ruh Kutusunu kullanırken veya Hayalet Küreleri ararken dikkatli olmalıdır, çünkü Marenin odasındaki ışıklar kapalıyken avlanma olasılığı daha yüksektir ve ava başladığında Mare'ye tehlikeli bir şekilde yakın olan oyuncuları yakalama olasılığı daha yüksektir. Bu kanıtlar onaylandığında veya kesin olarak reddedildiğinde, ışıkların tekrar açılabilmesi için diğer oyuncuları bilgilendirin. Bu aynı zamanda genel olarak bir av başlatmak istemediğinizde ve diğer hayaletler için de geçerlidir.

Mare’nin yeteneği odasının parlaklığına bağlı olduğundan, bir avı geciktirmenin en basit yolu, hayalet oda ve çevresindeki ışıkları açık tutmaktır, çünkü bu aslında Mare'nın avlanma akıl sağlığı eşiğini düşüren şeydir. Işık anahtarlarının ve sigorta kutusunun konumlarına dikkat edin, çünkü onları kapatmak Mare'nin avantajına olacaktır. Bir oyuncuyu yanlarında tutmak, ister hayalet tarafından ister aşırı elektrik yükü nedeniyle kapatılırsa, Mare’nin yeteneğine karşı koymaya yardımcı olabilir. Ortalama takım akıl sağlığı zaten %40'ın altındaysa bunun çok daha az yararlı olacağını unutmayın.

Oaqyuncunun/oyuncuların kendilerinin aydınlatılmış bir odada olup olmaması, Mare’nin avlanma akıl sağlığı eşiğini etkilemez, ancak bu, oyuncular hayaletin avlanmasını büyük ölçüde geciktirmeyi hedefliyorsa genel olarak yararlıdır.

MYLİNG

Oyuncular, boşta kalan bir hayaletin paranormal seslerini (sesler, hırlamalar vb.) yalnızca Parabolik Mikrofon aracılığıyla duyabilirler. Sık paranormal sesler, hayaletin bir Myling olduğunu gösterebilir.

Avlanan Myling'in ayak sesi mesafesi, elektronik aksamın müdahale edeceği mesafeyle yaklaşık olarak aynıdır. Bir av sırasında, bir oyuncu yere bir el feneri bırakabilir. Hayalet aynı kattayken, ayak sesleri yalnızca el feneri yanıp sönmeye başladığında duyulabiliyorsa, hayalet muhtemelen bir Myling'dir.

OBAKE

Bir Obake'den alınan her el izinde beş veya altı parmak olabilir. Obake aynı yüzeye birden çok kez dokunsa bile parmak sayısı farklı olabilir. Altı parmaklı el izi Obake'e özgü olduğundan, onu kesin olarak tanımlar. Bununla birlikte, beş parmaklı bir el izi, Obake'i mutlaka dışlamaz.

Kabus'ta, EMF Seviye 5 ve Hayalet Küreler edinmek, Obake'in güvenli bir şekilde göz ardı edilmesini sağlar, çünkü iki tür kanıttan biri olarak her zaman Parmak İzlerine sahiptir.

ONİ

Oyundaki en aktif hayaletlerden biri olduğu için, bir Oni gerekli kanıtları hızlı bir şekilde ortaya çıkarmak için cömert ve hızlı soruşturmalar yapabilecek şekilde, oyunculara kanıtları daha kolay bırakacaktır. Oyuncular ayrıca Oni'nin bir öğeyi yüksek hızda veya yükseklikte fırlatmasından da sonuç çıkarabilir, ancak bunu yeteneklerini kullanan bir Poltergeist'ten ayırt etmek için özen gösterilmelidir.

Oni, duman tipi hayalet olayı yaratamadığından, hayalet böyle bir olay gerçekleştirirse bir Oni ekarte edilebilir. Oni, hayalet olayı tezahürünü gerçekleştirirse yine de bir tıslamaya neden olabilir.

ONRYO

Onryo'nun ateşe karşı isteksizliği iki ucu keskin bir kılıçtır. Yeterli mumlar ve sürekli yeniden yakma, onu avlanmaktan alıkoymaya yardımcı olabilir ve bu aynı zamanda Nightmare zorluğundaki hayalet için kimlik işlevi görebilir. Öte yandan, Onryo'nun yalnızca bir mum aralığında olması, üfleme sonucunda avlanma riskini artırır. İkincisi, bir veya daha fazla oyuncu öldüyse daha da risklidir, çünkü bir av bir ölü takım arkadaşıyla çok daha olasıdır ve neredeyse iki kişiyle garanti altına alınır. Oyuncular, avlanmayı önlemek için hayaletin yakınında alevler yakmanın buna değip değmeyeceğini düşünmelidir.

PHANTOM

Zayıflıkları nedeniyle hayaletleri tanımlamak kolaydır; hayaletin fotoğrafını çekmek, her zaman bir Phantom'un flaş patladıktan hemen sonra kaybolmasına neden olur. Resim Ghost olarak etiketlenecek, ancak Phantom fotoğrafta görünmeyecek. Hayalet, bu tezahürün geri kalanı için görünmez kalacaktır. Bir av sırasında çekilen fotoğraflar da fotoğraftaki Hayaleti gösterecek, ancak daha sonra yeniden görünmeden önce kısa bir süre için kaybolacaktır. Fotoğraf çekmek bir tezahürü veya avı bitirmez. Ek olarak, bir av sırasında hayalet daha uzun süre görünmez olacak ve diğer tüm hayalet türlerinden daha az sıklıkta titreyecektir.

POLTERGEİST

Bir Poltergeist'in aynı anda birden fazla nesneyi manipüle etme yeteneği, tanımlamayı kolaylaştırabilir. Oyuncular yakın mesafeden birden fazla nesne fırlatabilir ve hayaletin aynı anda birden fazla nesne fırlatıp fırlatmadığını gözlemleyebilir.

Diğer hayaletlerden farklı olarak, Poltergeistler tarafından fırlatılan nesneler, atılan nesnelere bakmadıklarında bile oyuncunun akıl sağlığını azaltma yeteneğine sahiptir. Bu aynı zamanda hayaleti tanımlamaya da yardımcı olabilir; Bir oyuncu yakındaki odalarda fiziksel rahatsızlıklar duyduktan sonra akıl sağlığının düştüğünü fark ederse, karşı karşıya olduklarının bir Poltergeist olduğunu tahmin edebilir.

RAİJU

Erken bir avlanma riskini azaltmak için, Ghost Room'u kapatmak ve/veya gereksiz elektronik ekipmanı çıkarmak en iyisidir; bu aynı zamanda Raiju'nun avlanırken kendisini güçlendirmek için bu ekipmanı kullanmasını da engeller. Bu tür ekipmanları tembelce elden çıkarmak, Raiju'yu son derece tehlikeli hale getirmenin güvenilir bir yoludur. Ek olarak, oyuncular genellikle bir av hayaletin dikkatini çekmemeye başladığında arkalarındaki elektronik eşyaları atma refleksine sahiptir; Raijus'un hız yeteneğini güçlendirecek bir elektronik ekipman izi bırakmaması için bundan kaçınılmalıdır. Bunun yerine, oyuncular elektronik olmayan bir öğeye veya kapatılabilen bir elektronik öğeye geçmelidir.

Raiju, yakınlarda aktif elektronik öğeler olduğu sürece, özellikle küçük haritalarda, bir av sırasında hızına dikkat edilerek kolayca tanımlanabilir. Eğer hayalet dolaşım sırasında çok hızlı yürümeye devam ederse (ve belirli oyuncuları kovalamıyorsa), o zaman büyük olasılıkla bir Raiju'dur.

REVENANT

Revenant'ın gücü nedeniyle, bir av sırasında mümkün olan en kısa sürede saklanmak çok önemlidir. Bir oyuncu, onları yakalamadan çok önce bir Revenant'ı geride bırakamaz. Bir Revenant'tan kaçarken yakalanırsanız, son çareniz onu birkaç saniye uzak tutmak için Tütsü kullanmaktır.

SHADE

Shade'in utangaçlığı nedeniyle, etkileşim eksikliği onu ele verebilir veya oyuncular hayaletin kanıt göstermemesi karşısında hüsrana uğrayabilir. Oyuncuların, hayaletin çevreyle etkileşime girme şansını artıracak Tütsü veya belirli lanetli mülkler kullanarak etkileşimler gerçekleştirmesi için onu ikna etmesi gerekebilir. Hayalet bölgesindeki ışıkları kapatmak da yardımcı olabilir.

Gölge'nin oyuncularla dolu bir odada avlanamaması göz önüne alındığında, ortalama akıl sağlığını sıfıra yakın bir seviyeye indirerek ve oyuncuların hayaletin mevcut odasında ve doğrudan bitişik odalarda durmasını sağlayarak Kabus zorluğu için test edilebilir. Sadece oyuncu olmayan bir odada avlanmayı reddederse veya avlanırsa, o zaman Gölge olabilir.

Nightmare zorluğundaki tek oyunculu modda, bir Gölgeyi tanımlamanın yararlı bir yolu, oyuncunun akıl sağlığını %50'ye geri getirmek için iki akıl hapı kullanmadan önce ortalama akıl sağlığını sıfıra düşürmek ve ardından araştırma içinde birkaç saniyeliğine küçük bir akıl sağlığının düşmesine izin vermektir. mumlarla veya oda ışıklarıyla durdurmadan önce (ideal olarak hayalet odasından uzakta durarak oyuncunun akıl sağlığını aktif olarak düşürebilecek hayalet olaylarına veya etkileşimlerine tanık olmamak). Bu akıl sağlığıyla avlanmayı reddeden bir hayalet, hayaletin bir Gölge olduğunu gösterebilir.[2]
Bir Çağırma Çemberi kullanmak, Gölge'yi tezahür etmeye zorlar. Çağrıldığında, Gölge şeffaf bir gölge olarak görünür.

SPİRİT

Kanıt kullanmadan bir Ruhu onaylamanın veya reddetmenin ana (ve genellikle tek) yolu, ortalama akıl sağlığını %50'nin altına düşürmek ve hayaleti avlanmadığı sırada lekelemektir; üç dakika dolmadan avlanırsa, o bir Ruh değildir. Sadece üç dakika sonra avlanırsa, (kesin olarak olmasa da) bir Ruh olması çok muhtemeldir. Kullanılan leke çubuğunun ilk dakikasında arama yaparsa, leke çubuğunun çalışmadığını ve oyuncunun onu tekrar lekelemeye çalışması gerektiğini unutmayın. Kabus zorluğunda, oyuncular ortalama akıl sağlığının yeterince düşük olduğunu doğrulamak için en az bir kez bir haçın yanmasını beklemelidir.

MİMİC

Mimic'in temel doğası, öngörülemez olduğu anlamına gelir: teorik olarak herhangi bir zamanda hemen hemen her hayalet türünün gücüne sahip olabilir, özellikle de erken avları mümkün kılan hayalet yetenekleri. Bir Mimic'i ele almanın en güvenli yolu, ona saldırganlığını artırabilecek her potansiyel değiştiriciye sahipmiş gibi davranmak ve hepsini olmasa da en azından diğer hayalet türlerinden saldırıları caydırmak için kullanılacak en az birkaç taktik kullandığınızdan emin olmaktır. :

Hayaletin yanındayken konuşmayı en aza indirmeye çalışın (Yokai)
Artık gerekmeyen elektronikleri kapatın (Raiju)
Hayalet Odasında (Mare) ışıkları açık tutun
Hayalet Odasında (Onryo) bir alev kaynağı olduğundan emin olun.
Genel olarak, erken avlanma olasılığına hazırlıklı olun (Demon)
Ek olarak, Mimic, Revenant gibi bir kovalamayı hızla sonlandırabilen hayaletleri taklit edebileceğinden, ortalama av eşiklerine yaklaştığınızda Smudge Stick'lerin kullanışlı olması önerilir.

Mimic'li Hayalet Kürelerin varlığı, oyuncuların, Mimik ile başka bir hayalet arasında potansiyel bir örtüşme varsa, Hayalet Küreler de dahil olmak üzere üç parça kanıtla hayaleti tanımlamaya çalışırken dikkatli olmaları gerektiği anlamına gelir. Örneğin, Parmak İzlerini, Hayalet Küreleri ve Donma Sıcaklıklarını belirlemek genellikle bir Hantu'yu gösterir, ancak Mimik küreler oluşturduğundan, bir Hantu'nun onaylanmasından önce Ruh Kutusu kanıtlarının kesin olarak ekarte edilmesi gerekir. Böyle bir durum ortaya çıkarsa, oyuncular vicdanlı bir şekilde kanıt aramalıdır. Nightmare zorluğunda bu noktaya daha fazla dikkat edilmesi gerekecek, çünkü oyunculara normalde sadece iki kanıt verilecek, ancak Nightmare'de üç parça kanıtın kesin olarak belirlenmesi hayaletin Mimik olduğunu da doğrulayacaktır.

Kanıtlarla ilgili olarak, belirli hayalet türlerinin davranışlarını not etmek, ancak sahip olmadıkları kanıtları elde etmek, Mimic'i şüpheye düşürebilir ve daha odaklı kanıt toplamaya izin verebilir. Örneğin, hayalet haritanın farklı bölümlerindeki iki kapıya arka arkaya çok yakın bir şekilde dokunursa, bu genellikle Twinsler'in güçlü bir göstergesidir, ancak Parmak İzleri başarılı bir şekilde not edilirse, Mimik'in güçlü bir şekilde varsayılabileceği varsayılabilir.

TWİNS

Twins'in birincil gücü, yanlış yönlendirme yetenekleridir: Gezici Twins, haritanın ana Twins'den uzak kısımlarında, kanıt sağlayan, avcıları yanıltan ve kanıt toplama çabalarını geciktiren kırmızı ringa balığı etkileşimlerini çok kolay bir şekilde canlandırabilir. Bununla birlikte, gezgin Twin'in EMF Seviye 5'ten sonra kanıt verememesi buna karşı da kullanılabilir: bir termometre kullanarak ve hayalet aktivitesinin not edildiği veya başarısız olduğu durumlarda Donma Sıcaklıklarının (veya en azından kayda değer sıcaklık düşüşlerinin) eksikliğine dikkat edin. Etkileşimlerin gerçekleştiği yerlere yakın odalarda Ruh Kutusu yanıtları almak, başıboş bir Twinsin sorun çıkardığının güçlü işaretleridir.

Twinslerin herhangi bir av için saldırı açıları konusunda iki seçeneğe sahip olması nedeniyle, Twinslerden birinin planlı bir kaçış yolunu "kapatması" olayını planlamanız önerilir. "Ana" Twinsin konumu olduğunda, "ana" Twins avları kontrol etmek için kullanıldığından, haçların onlara odaklanması gerektiğini belirtmekte fayda var.

WRAİTH

Görünüşe göre rastgele EMF seviye 2 veya 5 okumaları için tetikte olun; Bu size ışınlanmış bir Wraith anlamına gelebilir.

Kanıt toplamadan bir Wraith'i tanımlamanın nispeten doğru bir yöntemi, yanına bir UV El Feneri veya ışık çubuğu hazır halde tuz yığınları yerleştirmektir. Hayalet tuzdan geçtiğinde, UV ışığını hayaletin ayak seslerine doğru yöneltin. UV ışığı altında bile hiçbir ayak izi görünmüyorsa, hayalet büyük olasılıkla bir Wraith'tir; aynı zamanda, görünür ayak izleri kesinlikle bir Wraith'i ekarte eder. Herhangi bir hayaletin tuza basabileceğini ve daha sonra hiçbir ayak izi oluşturmadan hareket etmemeyi seçebileceğini unutmayın; Oyuncular, ayak izlerini kontrol etmeden önce birden fazla ayak sesini dinlemelidir.

Wraithler ayak izi ve parmak izi bırakmadığından, maksimum fotoğraf ödülü almaları çok zor. Etkileşim fotoğrafları için hayaletin genel konumuna aksesuarlar yerleştirmeyi deneyin veya ortaya çıkarsa bir Ouija Tahtası kullanın.

YOKAİ

Bir Yokai'den şüpheleniliyor veya onaylanıyorsa, avlanmaktan veya ölümden kaçınmak isteyen oyuncular hayalet veya hayalet odasının yakınında konuşmaktan kaçınmalıdır. Yokai'nin oyuncular konuşurken artan saldırganlığı sayesinde, çok yüksek ortalama akıl sağlığı seviyelerinde av başlatabilir ve bu nedenle çok erken bir soruşturmaya girebilir. Aksi takdirde, hayaletin belirli hedefler için avlanmasını isteyen oyuncular, eğer istedikleri buysa, hayalete bağırabilirler.

Yokai'nin zayıflığının avlar sırasındaki kısa işitme yarıçapı olduğu göz önüne alındığında, hayalet yeterince uzakta olduğu ve oyuncular merdivenlerin yakınında konuşmadığı sürece (hayalet, oyuncular fark etmeden yukarı veya aşağı inebilir), oyuncuların konuşmadan konuşması güvenlidir. hayaleti çekiyor. Ek olarak, bu hayaleti tanımlamak için yararlı olabilir; bir oyuncu herhangi bir elektronik veya görüş alanı olmadan hayaletin yanına yaklaşabilir, ancak leke çubuklarını ve çakmağı kullanışlı tutmalıdır. Sürekli konuşmak hayaleti çekmiyorsa, bu muhtemelen bir Yokai'dir. Hayaleti çekiyorsa, leke çubukları devreye girebilir. Öte yandan, hayaleti bu şekilde test etmiyorsanız, oyuncunun kulağına yaklaşma riskiyle iletişim kurmak için azaltılmış işitmesinden yararlanmaya çalışmak yerine av sırasında sessiz kalmak genellikle çok daha güvenlidir.

YUREİ

Genel olarak, hayaletin yakınında kapıları sonuna kadar açık tutmak, Yurei'nin yeteneğini ne zaman kullandığını gözlemlemeye yardımcı olacaktır. Eğer hayalet bir kapıyı açık durumdayken tamamen kapatırsa, bu muhtemelen bir Yurei'dir. Kapı sadece hafif aralıksa, özellikle oyuncular kapıyı bu şekilde açarsa, herhangi bir hayaletin kapıyı kapatabileceğini unutmayın.

Bir fotoğrafını çekmiyorsanız, Yurei tezahür ettiğinde ondan uzaklaştığınızdan emin olun, çünkü akıl sağlığını hızla bozacaktır. Ek olarak, akıl sağlığı boşaltma gücünü kullandığında etkiyi azaltmak için Ghost Room'da herhangi bir zamanda birkaç avcıdan daha fazlasını en aza indirmeye çalışın.