Selin'in Rehberi

Selin'in Rehberi

ÖSYM Mağrurları

Sınavlar ertelendi diye ümitsizliğe gerek yok!

23 Nisan 2020 - 17:00

Merhaba sevgili YKS mağduru arkadaşlarım. Öncelikle ben de bir YKS öğrencisi olarak yıllardır devam etmekte olan bu süreçten bahsetmek istiyorum.

Bildiğiniz üzere üniveristelere yıllardır YKS benzeri sınavlarla giriş yapılıyor. İsimleri devamlı değişe de uygulamada çoğu aynı. Ancak YKS'nin gerek soru dağılımı gerekse soru tarzı,onu diğerlerinden ayırıyor. Bu farklılıklar bir yana bu sene yapılacak olan sınavda alışılmadık değişiklikler yapılmak zorunda kalındı.

Dünyayı ve maalesef ülkemizi de kötü şekilde etkileyen korona virüsü nedeniyle birçok alanda kısıtlamalar yapıldı bizim YKS de bundan nasibini alanlar arasında. Okullar tatil edildi bu nedenle sınavda belirleyici olan pek çok konu okullarda işlenemedi. Böyle olunca çoğumuzun aklına benzer sorular geldi.

"Sınav ertelenecek mi?", "Konular eksiltilecek mi?", "Hangi konuya kadar sorumlu olacağız?" Bütün bu soruların cevabı kısa süre önce açıklandı aslında. Hem sınav ertelendi hem konular daraltıldı. Özellikle belirleyici olan konuların kaldırılması kimi öğrenciyi olumlu kimi öğrenciyi olumsuz etkiledi. Bir kısım, o konularda zorlandığı için kaldırılmasına sevinirken diğer kısım çoktan çalışmış olduğu konular kaldırılınca hayal kırıklığına uğradı.

Ancak bu tür değişikliklerin bizim modumuzu düşürmesine izin vermeden çalışmalarımıza kaldığımız yerden devam etmeliyiz. Hatta eskisinden daha çok çalışıp krizi fırsata çevirmeliyiz. Unutmayalım ki bu durum sadece bizi değil ülkedeki tüm YKS öğrencilerini bir şekilde etkiledi. Bu nedenle çalışmalarımızı daha da hızlandırmalıyız ki hedeflerimize ulaşabilelim. Yıllardır o hedefler uğruna verdiğimiz emeklerin boşa gitmesine izin vermeyelim.

Karantina sürecini verimli geçirmenizi diliyor ve yazımı burada sonlandırıyorum. Diğer yazılarımda görüşmek üzere.

Reklam